Buketten – ett tråkigt förfall

Den 18 juli när de regnade som mest under semester tog jag och åkte ut för att fotografera lite övergivna hus, dels Tunafors men också Buketten. Den senare har sedan blivit liggande i väntan på tid att skriva några rader om denna fantastiska byggnad som fått känna på tidens hårda hand.

Det handlar alltså om bostad och kontor för Bukettens grundare som slog upp denna lilla skapelse under slutet av 60-talet och plöjde ner 50 miljoner i huset och kringliggande anläggningar. Huset är enplans och mäter till ytan drygt 3000 kvadratmeter. Ägarens sålde sedan hela klabbet för 10 miljoner 1982 i en protest mot det företagsklimat som rådde på den tiden på grund av en dogmatisk politik.

Jag tog mig dit efter att ha sett en massa fantastiska bilder på nätet och spänningen var total men rann ut i en besvikelse då det inte gick att ta sig in i huset längre.

Jag gick dock runt och tittade in genom de få fönster som inte var igensspikade och möttes av en sorglig syn där man slitit ut allt och fyllt upp det med gammalt byggmaterial. Träffade istället en skön snubbe som hade sin verksamhet i huset som vittnade om att poolen var igengjutet och stora delar av huset användes till lager för diverse bråte.

Istället för att se en massa cool interiör samt en för samtiden, extremt avancerad klimatanläggning som styrde både värme och kyla genom pneumatik, blev höjdpunkten denna mans mobila Sauna.

Om ni vill se och läsa mer om historien som fick min nyfikenhet att styra mig till denna byggnad så titta Övergivna platser 

, , ,

 

About Mikael Törnkvist

Grundsnygg med vissa defekter
This entry was posted in Bilder, Obildligt and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Buketten – ett tråkigt förfall

  1. Pingback: Fallet Victor Hasselström | Trueconfessions

  2. Pingback: Fallet Victor Hasselström – Bellatores

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *